Att äga en hund

Vad innebär det att äga en hund? Många saker förstås, men framför allt måste vi ju ta upp det band som snart brukar bildas mellan hunden och ägaren. Det är inte frågan om någon kompisrelation, utan en djup kärlek oftast, och detta faktum har gett upphov till talesättet att hunden är människans bästa vän. Hundar är flockdjur, precis som människan, och det innebär att en hund behöver sällskap helt enkelt (precis som vi). Oftast uppvisar en hund en förutsättningslös kärlek riktad till dess ägare. Det spelar ingen roll om du som hundägare är sur, arg, glad, lycklig, med mera. Din hund kommer alltid att finnas där för dig, oberoende av omständigheterna.

Varifrån kommer hunden?
De allra flesta valpar som säljs i Sverige kommer från en kennel som är godkänd av Svenska Kennelklubben. Det innebär att hunden Hungry labrador retriever is feeding at home.har fått en bra start i livet innan du som ny ägare kommer för att hämta den. Så, vad menas med en bra start? Här kan förstås många saker tas upp, men vi nämner endast de viktigaste. Till exempel så har hunden fått rätt vaccinationer utförda. Vidare har valpen fått stanna hos sin mamma i minst 8 veckor innan du köper den. Den har också fått bra, näringsrik mat att äta, och den har också beretts en fin plats att sova på. Under dagen har lek underlättats genom tillgång till bra lokaler att vistas i. Listan här kan göras lång, men det vi kan konstatera är att jobbet som kennelpersonal inte är någon barnlek.

Att tänka på för dig som hundägare
Oftast kommer du troligen inte att ha några problem med din hund, och allt kommer att kännas bra för dig och din nya vän. Men vad händer om hunden blir sjuk? Här ar det viktigt att vända sig till personer och/eller organisationer som vet vad de sysslar med. Exempel på kontakter är den kennel där du köpte hunden, Svenska Kennelförbundet eller varför inte en veterinär. Det kan bli en dyr historia om din hund behöver någon form av behandling, men vi lovar dig att det är det värt.

Sedan måste du förstås ha koll på vilka regler som gäller i din hemkommun. Det kan röra sig om koppellagar, var rastplatser finns och så vidare. Internet är en utmärkt källa för dig som vill veta mer!